IVF (in vitro fertilisatie) wordt ook wel ‘reageerbuisbevruchting’ genoemd. Bij deze behandeling vindt bevruchting van de eicel in het laboratorium plaats. Om meerdere eicellen te krijgen, wordt de eierstok gestimuleerd met hormonen. Op het juiste tijdstip in de cyclus prikt de arts de eiblaasjes met behulp van een inwendige echo aan. Hierbij worden de eicellen opgezogen om in het laboratorium samengebracht te worden met het zaad van uw partner. Als de eicel door de zaadcel wordt bevrucht ontstaat een embryo.
De fertiliteitsarts/gynaecoloog plaatst 3 dagen later hopelijk één maar maximaal twee embryo’s tegelijk terug in de baarmoeder. Omdat IVF een ingewikkelde behandeling is, controleren wij u intensief. IVF is niet zonder risico’s en kan zowel lichamelijk als geestelijk als belastend worden ervaren. Er moet daarom een goede reden zijn om tot deze behandeling over te gaan. De kans op een doorgaande zwangerschap is gemiddeld tussen de 20 en 30 procent per behandeling.
IVF kan worden toegepast bij:
– afgesloten eileiders, waarbij een operatie niet mogelijk is
– minder goede zaadkwaliteit
– langdurige onbegrepen onvruchtbaarheid
– gestoorde eierstokwerking bij voldoende eicelvoorraad
– endometriose
Is er sprake van heel weinig zaadcellen of valt de bevruchting bij een IVF-behandeling erg tegen, dan kan ‘intra cytoplasmatische semen inseminatie’ (ICSI) worden toegepast. Bij ICSI worden alle eicellen die daarvoor geschikt zijn in het laboratorium één voor één geïnjecteerd met 1 zaadcel, om zo de kans op bevruchting te vergroten.
Neem contact met ons op
Benieuwd naar onze kliniek, onze filosofie en behandelingen?
Al eens gedacht om zaaddonor te worden?
Fertiliteitscentrum Voorburg is altijd op zoek naar donoren. Denkt u er aan om zaaddonor te worden? We vertellen u alles over de onderzoeken en procedure rondom het doneren van zaad.
meer informatie